martes, 21 de enero de 2014

Debat educatiu, a favor o en contra de l'escola tradicional

La tasca final de classe va ser un debat a una activitat de rols que va durar una setmana. El primers tres dies la meitat de la classe estava a favor de l'escola tradicional i l'altra meitat estàvem en contra i els tres dies següents al contrari. Cada dia havíem de publicar algun tweet o rebatre tweets d'els companys. 
El debat es va tornar una activitat irresistible, el twitter va agafar cada vegada una visió més interesant (#edubateeiv), Passejant, a casa, de camí a la universitat el twitter captava la meva atenció. I aquesta feina simplement era una mena de preparació o pasada en marxa per al debat final. AL debat final la classe es va dividir en dos grups, uns a favor, els altres en contra i un alumne feia de moderador. El moderador plantejava unes preguntes que va preparar abans de començar el debat i sobre aquestes es desenvolupava el debat. El debat no va ser gens díficil ja que al llarg de tot el curs ham anat analitzant l'escola tradicional i l'escola constructivista i simplement havíem de fer l'esforç de recordar conceptes. 

A més amb totes aquestes activitats m'he donat compte de la xarxa social (twitter) serveix per moltes coses més que per parlar amb amics o seguir l'activitat d'un famós o d'alguna persona d'interès. Es pot utilitzar com a eina de treball. Pots compartir informació amb altres persones que tenguin el mateix interès que tu o cercar persones que creguis que són interessants i que parlen de coses que t'agraden. En aquest serveix el twitter ha servit per parlar de un tema concret com és l'escola però es pot tractar qualsevol tema. En conclusió utilitzam les xarxes socials únicament com a forma d'oci per penjar fotos, comentar el temps que fa, etc. Però moltes vegades no ens donam compte que allò amb el que estam tant familiaritzats serveix per moltes més coses del que sabem, que no te una finalitat únicament com oci sinó que pot ser un material educatiu, d'un ofici o qualsevol cosa. Twitter és una xarxa molt útil.




Aquí tenim un fota de la sessió del debat final.

No hay comentarios:

Publicar un comentario